Kuchařské recepty pro každého

Zajíc pečený na cibuli

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g zadního zaječího masa
50 g slaniny
300 g cibule
1 lžíce oleje
10 g hladké mouky
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
tymián
10 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta.
Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka.
Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody.
Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.
Podáváme s vařenými brambory.
Zajíc pečený na cibuli
Zajíc pečený na cibuli