Kuchařské recepty pro každého

Záhorácký guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové plece
50 g sádla
3 cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
lžíce sušených hub
sůl
voda nebo vývar
400 g bílého hlávkového zelí
cukr
hladká mouka
2 dcl smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle zpěníme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na větší kousky a osmažíme.
Vmícháme papriku, osmahneme, přidáme rozsekané, předem namočené houby, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme.
Zelí nakrájíme na čtverečky, se špetkou cukru vmícháme do guláše, vše dodusíme doměkka a zjemníme smetanou.
Záhorácký guláš
Záhorácký guláš