Kuchařské recepty pro každého

Zadělávaný zajíc

Potřebujeme tyto suroviny:
1 zajíc
140 g slaniny
140 g šunky
100 g tuřínu
2 cibule
2 stroužky česneku
70 g másla
sůl
4 bobkové listy
špetka tymiánu
6 zrn pepře
6 zrn nového koření
proužek citrónově kůry
1 lžíce mouky
sklenka červeného vína
hovězí vývar
1 lžíce octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na pekáč dáme máslo a na kousky nakrájenou slaninu a šunku.
Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové kůry a sůl a trochu osmahneme.
Na to vložíme rozkrájeného zajíce a zvolna dusíme.
Až změkne, posypeme trochou mouky, zalijeme červeným vínem, polévkou a octem a necháme dodusit.
Nakonec za stálého míchání přilijeme zaječí barvu (krev) a omáčku procedíme.
Obložíme dušenou cibulkou.
Zadělávaný zajíc
Zadělávaný zajíc