Kuchařské recepty pro každého

Zadělávané telecí maso se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g telecího masa z plece
30 g míchané zeleniny
50 g másla
20 g cibule
15 g hladké mouky
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na polovině másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách osmahneme.
Pak mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
Až bude maso tak napůl měkké, přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu, osolíme a společně podusíme do měkka.
Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme šťávou z masa a vodou, dobře povaříme a nakonec prohřejeme s masem a přidáme petrželku.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zadělávané telecí maso se zeleninou
Zadělávané telecí maso se zeleninou