Kuchařské recepty pro každého

Zadělávané kuře s hříbky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
80 g másla
celer
mrkev
petržel
30 g cibule
30 g mouky
150 g čerstvých hříbků (nebo 10-20 suchých namočených)
menší květák
zelená petrželka
1 žloutek
150 ml smetany
vývar
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuře nakrájíme a osolíme.
V hrnci na rozpáleném másle usmažíme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.
Pak přidáme kusy kuřete, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou půl hodiny.
Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, zředíme ji šťávou z kuřete, povaříme, procedíme na kuře, které jsme přendali do jiné nádoby, přidáme na másle udušené na tenké plátky nakrájené hříbky, květák rozebraný na růžičky a uvařený ve slané vodě, nasekanou petrželku a smetanu a vše chvíli povaříme.
Před podáváním vmícháme do omáčky žloutek.
Zadělávané kuře s hříbky
Zadělávané kuře s hříbky