Kuchařské recepty pro každého

Zadělávané husí krky

Potřebujeme tyto suroviny:
3 husí krky
30 dkg vepřového (nebo telecího) masa
5 dkg slaniny
kousek husích jater
kousek husího srdce
1 vejce
10 dkg vařené rýže
1 nastrouhaná cibule
husí sádlo
sůl
pepř
zázvor
majoránka
česnek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husí krky stáhneme tak, abychom neporušili kůži.
Na nádivku semeleme maso, přidáme ostatní ingredience a okořeníme.
Krky z jedné strany sešijeme, naplníme nádivkou, zašijeme a pečeme na rozpáleném husím sádle a cibulce asi 3/4 hodiny dozlatova.
Upečený krk nakrájíme na plátky.
Podáváme s bramborou kaší a přeléváme výpekem.
Zadělávané husí krky
Zadělávané husí krky