Kuchařské recepty pro každého

Zadělávané brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
80 dkg brambor
5 dkg másla
6 dkg polohrubé mouky
mletý pepř
nové koření
bobkový list
trochu octa
0,5 l mléka
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na větší kusy.
V jiném hrnci opražíme polovinu mouky, zpěníme na ní máslo a přidáme mletý pepř, nové koření a celý bobkový list.
Za stálého míchání rozředíme horkou vodou, přidáme ocet a chvíli povaříme.
Do rozředěné jíšky vmícháme nakrájené brambory, zalijeme mlékem, do kterého jsme rozmíchali zbytek mouky a společně dovaříme.
Podle potřeby dochutíme solí.
Zadělávané brambory
Zadělávané brambory