Kuchařské recepty pro každého

Zadělávaná slepice s hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 slepice
100 g sterilovaného hrášku
1 cibule
50 g másla
50 g hladké mouky
0,5 l slepičího vývaru
0,25 l smetany
sůl
muškátový oříšek
2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji.
Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme.
Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, rozředíme vývarem, nalijeme na maso, přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme.
Hotový pokrm zjemníme máslem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a už jen prohřejeme.
Zadělávaná slepice s hráškem
Zadělávaná slepice s hráškem