• 1 kg oloupaných brambor
• slanina
• 50 g hladké mouky
• 1 šlehačka (nebo 250 ml smetany)
• 4 vejce uvařená natvrdo
• 2 vejce syrová
• česnek
• máslo
• sůl
• drcený kmín
• nové koření
• bobkový list
• nasekaná pažitka
Brambory nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, prolisovaný česnek a napůl uvaříme v menším množství vody.
Po uvaření vodu nesléváme.
Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, přidáme také trochu másla a povaříme.
Nakonec rozklepneme do hrnce 2 žloutky a přidáme vyškvařenou slaninu s tukem.
Do každého talíře vložíme 1 vejce natvrdo, zalijeme polévkou a hojně posypeme nakrájenou pažitkou.