Kuchařské recepty pro každého

Zablafuňky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg oloupaných brambor
slanina
50 g hladké mouky
1 šlehačka (nebo 250 ml smetany)
4 vejce uvařená natvrdo
2 vejce syrová
česnek
máslo
sůl
drcený kmín
nové koření
bobkový list
nasekaná pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list, prolisovaný česnek a napůl uvaříme v menším množství vody.
Po uvaření vodu nesléváme.
Ve šlehačce rozmícháme hladkou mouku, přidáme do hrnce, přidáme také trochu másla a povaříme.
Nakonec rozklepneme do hrnce 2 žloutky a přidáme vyškvařenou slaninu s tukem.
Do každého talíře vložíme 1 vejce natvrdo, zalijeme polévkou a hojně posypeme nakrájenou pažitkou.
Zablafuňky