Kuchařské recepty pro každého

Waldorfský salát

Potřebujeme tyto suroviny:
1 celer
2 nakyslá jablka
20 kuliček tmavého vína
hrst vlašských ořechů
500 ml vody
sůl
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce jablečného octa
150 g majonézy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celer oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, dáme do osolené vody, přidáme jablečný ocet a třtinový cukr a vaříme do mírného změknutí (8-10 minut).
Pak přecedíme a necháme vychladnout.
Půlky vlašských ořechů opražíme na suché pánvi (2-3 minuty).
Kuličky hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a případně vybereme jadérka.
Jablka oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostičky jako celer.
Vše smícháme s majonézou.
Waldorfský salát podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Waldorfský salát
Waldorfský salát