Kuchařské recepty pro každého

Vojenská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g skopového masa
1 cibule
100 g zralé fazole
250 g zelených fazolí
200 g zelí
150 g brambor
kousek celeru
mrkev
petržel
rajče
2 papriky
3 polévkové lžíce oleje
1 lžička sladké papriky
petržel
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce spolu se zralými fazolemi, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
Po změknutí vložíme zelené fazole nakrájené na kousky, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájený na kousky, zelí nakrájené na plátky a sůl.
V oleji podusíme cibuli, zapražíme sladkou paprikou a vlijeme do polévky.
Vložíme papriky a rajčata nakrájená nadrobno.
Polévku vaříme na mírném ohni ještě 10-15 minut.
Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželí a mletým pepřem.
Vojenská polévka