Kuchařské recepty pro každého

Vietnamské vepřové závitky

Potřebujeme tyto suroviny:
60 g rýžových těstovin (namočených podle návodu a nakrájených)
3 lžíce namočených a nakrájených jidášových uch
200 g mletého vepřového
2 nasekané šalotky
2 lžíce rybí omáčky
rýžový papír
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těstoviny, jidášovo ucho, mleté maso, nasekanou šalotku a rybí omáčku pečlivě promícháme a rozmixujeme (můžeme přidat případně lžíci kukuřičné mouky, aby náplň byla hladší, ale není to nutné).
Rýžový papír namočíme, okapeme, opatrně aby se nepotrhal rozložíme, dáme na každý náplň, založíme okraje aby se nevysypala a utočíme závitky.
Usmažíme je v hlubokém oleji do zlatova, vyndáme, necháme okapat a ještě jednou ve vyšší teplotě osmažíme, aby byly křupavé.
Vietnamské vepřové závitky
Vietnamské vepřové závitky