Kuchařské recepty pro každého

Vídeňské věnečky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva
200 g Hery
200 g hořké čokolády
2 žloutky
6 lžic práškového cukru
2 lžíce (uvařené) silné černé kávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Vymícháme změklé máslo s cukrem a kávou, přidáme žloutky, mouku s práškem do pečiva a vlažnou čokoládu a vypracujeme těsto.
Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou násadkou a na plech stříkáme věnečky.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15 minut.
Před pečením se mají plechy dát do ledničky.
Vídeňské věnečky
Vídeňské věnečky