Kuchařské recepty pro každého

Vídeňské tvarohové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
5 vajec
250 g cukru
125 ml oleje
půl prášku do pečiva
3 lžíce rybízové marmelády (nebo meruňkové)
1 lžíce vody
na krém: 340 ml mléka + 1 vanilkový pudink + 100 g másla + 500 g tvarohu + 150 g cukru
práškový cukr na posypání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu přiléváme olej.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, vmícháme a dobře ušleháme.
Těsto nalijeme na pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě při 180°C upečeme do zlatova.
Z mléka a trochy cukru uvaříme pudink.
Měkké máslo vyšleháme se zbytkem cukru a vmícháme po lžících do vychladlého pudinku.
Tvaroh rozšleháme a smícháme s pudinkem.
Vychlazené těsto rozřízneme podél na dva stejné pruhy.
Spodní díl potřeme marmeládou, rozředěnou trochou horké vody.
Na to natřeme tvarohový krém, přikryjeme druhým pruhem těsta a necháme nejlépe přes noc uležet.
Pak posypeme práškovým cukrem a nakrájíme řezy.
Vídeňské tvarohové řezy
Vídeňské tvarohové řezy