Kuchařské recepty pro každého

Vídeňské filé

Potřebujeme tyto suroviny:
4 tenké porce rybího filé
5 dkg
slaniny
8 dkg sterilovaných okurek
máslo
1,5 dcl kysané smetany
sůl
hořčice
5 dkg tvrdého sýra
citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté porce rybího filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
Jednu porci vložíme do tukem vymazaného kastrolku, pokapeme trochu rozmíchané smetany, poklademe plátkem slaniny, hořčicí a jemně pokrájenou okurkou, na ni položíme druhou porci, potřeme ji hořčicí, opět poklademe plátky slaniny, okurkou a hořčicí a stejně tak i další porce.
Nakonec přelijeme smetanou a pečeme půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.
Při dopékání posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s opečenými brambory.
Vídeňské filé
Vídeňské filé