Kuchařské recepty pro každého

Vídeňská pažitková omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
čtvrt hrnku mléka
5 krajíčků bílého chleba bez kůrky
1 hrnek majonézy
půl hrnku kyselé lehké smetany
žloutky z šesti na tvrdo uvařených vajec
třetina hrnku octa z bílého vína
bílý pepř (podle chuti)
3 svazečky pažitky nakrájené najemno (asi čtvrt hrnku)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chleba, žloutky a mléko rozmixujemedo hladka, nalijeme do misky, vmícháme majonézu a kyselou smetanu, přidáme ocet podle chuti a osolíme a opepříme.
Nakonec vmícháme pažitku.
Podáváme s hovězí květovou špičkou nebo s jiným teplým nebo studeným masem.
Vídeňská pažitková omáčka
Vídeňská pažitková omáčka