vichysoisse
Vichysoisse

Vichysoisse


Potřebujeme tyto suroviny:
• 300 g brambor
• 150 g bílé části pórku
• 150 g řapíkatého celeru
• 1,5 l masového vývaru
• půl skleničky smetany
• sůl
• bílý pepř
• muškátový oříšek
• 2 lžíce nasekané pažitky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celer a pórek nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, vše dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na menším ohni asi 20 minut.
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavíme.
Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme smetanu, důkladně promícháme a odložíme na několik hodin do lednice.
Podáváme s nasekanou pažitkou.
zpět na seznam receptů