Kuchařské recepty pro každého

Veselská bramboračka

Potřebujeme tyto suroviny:
4 velké brambory
500 g kysaného zelí
šálek kyselé smetany
cibule
kmín
lžíce másla
lžíce hladké mouky
vejce
petrželka
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a vaříme doměkka.
Zelí překrájíme, osolíme, zalijeme horkou vodou a ve větším hrnci uvaříme doměkka.
Mezitím připravíme cibulovou jíšku: na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme dožluta.
Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme.
Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
Veselská bramboračka