Kuchařské recepty pro každého

Vepřový řízek se švestkami

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové plátky z kýty
200 g půlených švestek
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce másla
150 g tvrdého sýra nahrubo nastrouhaného
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a z obou stran prudce opečeme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme opečené řízky, podlijeme výpekem ze smažení, obložíme švestkami, pokapeme máslem, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct.
Pečeme asi 15-20 minut.
Vepřový řízek se švestkami
Vepřový řízek se švestkami