Kuchařské recepty pro každého

Vepřový přírodní řízek se smaženou cibulí

Potřebujeme tyto suroviny:
4 řízky z vepřové kýty
sůl
pepř
hladká mouka
600 g cibule
2 vejce
4 lžíce piva
strouhanka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řízky naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme tuk, vložíme řízky a opečeme po obou stranách dohněda.
Cibuli nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, obalíme postupně v těstíčku z vajec, piva, mouky a soli a ve strouhance a smažíme dozlatova.
Necháme okapat na ubrousku a podáváme jako přílohu k řízkům.
Vepřový přírodní řízek se smaženou cibulí
Vepřový přírodní řízek se smaženou cibulí