Kuchařské recepty pro každého

Vepřový jazyk v citronové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
3 vepřové jazyky
sůl
3 bobkové list
pár kuliček nového koření
pár kuliček pepře
1 cibule
2 l vody
na omáčku: máslo + hladká mouka + 2 citróny + sůl + cukr + zelená petrželka hladká
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jazyky uvaříme ve 2 litrech osolené vody s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem a celou oloupanou cibulí doměkka (asi hodinu).
Pak uvařené jazyky ihned hodíme do studené vody, oloupeme, pokrájíme příčně na plátky, pokropíme vývarem a zatím uchováme v teple.
Připravíme máslovou jíšku a tu zavaříme do procezeného vývaru z jazyků a povaříme.
Až zhoustne, ochutíme šťávou ze 2 citronů, trochu přisladíme, přidáme podle chuti sůl, nakrájené jazyky a hodně nasekané zelené petrželky.
Vepřový jazyk v citronové omáčce podáváme s vařenými brambory.
Vepřový jazyk v citronové omáčce
Vepřový jazyk v citronové omáčce