Kuchařské recepty pro každého

Vepřový jazyk s křenovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 vepřové jazyky
1 cibule
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce oleje
vývar
2 - 3 lžíce strouhaného křenu
pepř a sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné jazyky uvaříme v osolené vodě s cibulí a kořením doměkka.
Ještě horké sloupneme a nakrájíme na plátky.
Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme.
Vmícháme nastrouhaný křen a ochutíme pepřem a solí, můžeme zjemnit kousíčkem másla.
Plátky masa podáváme nejlépe s vařenými brambory, přelité omáčkou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou