Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš s fazolemi

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g libového vepřového masa
kousek uzeného masa
1 plechovka sterilovaných fazolí
1 cibule
olej
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
drcený kmín
majoránka
bobkový list
2 lžíce rajského protlaku
česnek
1 malá zelená paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou plec naklepeme, nakrajíme na kostky a osolíme.
Cibuli nakrajíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji, vmícháme papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu.
Přidáme maso, rajčatový protlak, roztřený česnek, drcený kmín a dusíme, až maso téměř změkne.
Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dobře jí rozmícháme a dále maso dusíme do změknutí.
Nakonec přidáme scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejeme.
Před podáváním porce posypeme nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa.
Vepřový guláš s fazolemi
Vepřový guláš s fazolemi