Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřového masa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dcl suchého červeného vína
1 lžíce plnotučné hořčice
paprika sladká
olej
sůl
kmín
pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
majoránka
tymián
bazalka
oregáno
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, prolisovaný nebo utřený česnek a kmín, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso, zatáhneme, posypeme sladkou paprikou a orestujeme.
Přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přihodíme bobkový list, jalovec, nové koření a směs z majoránky, tymiánu, bazalky a oregána a dusíme do měkka.
Nakonec zahustíme jíškou.
Vepřový guláš na víně
Vepřový guláš na víně