Kuchařské recepty pro každého

Vepřový guláš na pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové plece
3 stroužky česneku
5 cibulí
250 ml světlého piva
2 lžíce sádla
2 lžíce kečupu
kmín
pepř
sůl
2 plátky chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.
Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem.
Přidáme maso a restujeme.
Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva.
Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb a když se guláš trochu vypeče, tak k němu pivo s chlebem přilijeme.
Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka asi 1 hodinu.
V případě potřeby podlijeme vodou.
Když je maso měkké, chuť omáčky zjemníme kečupem.
Vepřový guláš na pivě podáváme nejlépe teplý.
Vepřový guláš na pivě
Vepřový guláš na pivě