Kuchařské recepty pro každého

Vepřový bůček v čínském zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového bůčku
250 g čínského zelí
2 lžíce dezertního červeného vína
1 lžíce Solamylu
1 lžíce sójové omáčky
1 cibule
2 stroužky česneku
40 g sádla
sůl
pepř
zázvor
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Prorostlý bůček vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, přidáme víno, nadrobno nasekanou cibuli a rozmočený Solamyl, dobře promícháme a necháme na chladném místě 2 až 3 hodiny.
Maso potom osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme na proužky nakrájené čínské zelí, rozetřený česnek a zázvor, podlijeme, přikryjeme a dusíme do měkka.
Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a solí.
Podáváme s kynutými knedlíky.
Vepřový bůček v čínském zelí
Vepřový bůček v čínském zelí