Kuchařské recepty pro každého

Vepřové výpečky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřové plece
2 větší cibule
1 palice česneku
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Do pekáče dáme lžíci oleje, vložíme maso, osolíme, přidáme kmín, cibuli a česnek, promícháme, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě při 160-170°C pečeme.
Občas během pečení zkontrolujeme, otočíme a případně opět podlijeme.
Výpečky jsou hotové, až je maso měkké a zbarví se dohněda.
Vepřové výpečky podáváme se zelím a houskovými knedlíky nebo s bramborovými knedlíky se špenátem.
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky