Kuchařské recepty pro každého

Vepřové srdce na paprice

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřového srdce
150 g cibule
100 g hladké mouky
2 dcl mléka
1 dcl smetany
vývar
olej
sůl
sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, odstavíme na chvíli z ohně, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé, přidáme na kostky nakrájené omyté vepřové srdce, podlijeme troškou vývaru a dusíme pod pokličkou do měkka.
Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlijeme.
Hotové srdce vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a vaříme do zhoustnutí.
Pak rozředíme mlékem, necháme přejít varem, omáčku přecedíme na vepřové srdce, přidáme smetanu a krátce povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Vepřové srdce na paprice
Vepřové srdce na paprice