Kuchařské recepty pro každého

Vepřové řízky s brynzou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky vepřové kýty
150 g brynzy
2 lžíce rozpuštěného másla
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
2 lžíce petrželové natě
sůl
pepř
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso lehce naklepeme, osolíme a potřete máslem.
Brynzu promícháme s nasekanou petrželovou natí a navrstvíme ji na plátky masa.
Ty potom přehneme na polovinu, spojíme párátky a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na rozehřátém oleji smažíme z obou stran dozlatova.
Vepřové řízky s brynzou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Vepřové řízky s brynzou
Vepřové řízky s brynzou