Kuchařské recepty pro každého

Vepřové plátky se zeleninou

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g libového vepřového mäsa
1 menší květák
250 g brokolice
sůl
pepř
kmín
vegeta
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička hladké mouky
tuk
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
Z každé strany posypeme mletým kmínem (dlaní jej přitlačíme), obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném tuku z obou stran.
Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, hladkou mouku, zalijeme vývarem, chvílku povaříme a maso vložíme do této omáčky.
Květák a brokolici uvaříme ve vodě, do které jsme přidali vegetu.
Necháme odkapat a rozebereme na menší růžičky.
Maso a zeleninu podáváme s opečenými brambory.
Vepřové plátky se zeleninou
Vepřové plátky se zeleninou