Kuchařské recepty pro každého

Vepřové nožičky v rosolu

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší koleno
3 vepřové nožičky
2 mrkve
1 petržel
1 cibule
1 palice česneku
2 kyselé okurky
3 kuličky novéh koření
2 bobkové listy
1 lžička celého černého pepře
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a přeseknuté na polovinu vepřové nožičky spolu s rozseklým kolenem vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme celý pepře, nové koření a bobkový list a přivedeme k varu.
Pak stáhneme oheň, vodu zbavíme pěny, hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme do měkka (asi tři hodiny).
V druhém hrnci uvaříme očištěnou a nakrájenou zeleninu.
Uvařené maso vyndáme, oddělíme od kosti a i s kůží nakrájíme.
Vývar z masa přecedíme, do čiré tekutiny vložíme nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu.
Do misek rozdělíme nakrájené maso, posypeme ho nadrobno nakrájenými okurkami, zalijeme vývarem se zeleninou a necháme vychladnout.
Pak vložíme do lednice a necháme ztuhnout.
Vepřové nožičky v rosolu podáváme pokapané troškou octa a s nakrájenou cibulí.
Vepřové nožičky v rosolu
Vepřové nožičky v rosolu