Kuchařské recepty pro každého

Vepřové medailónky s vínovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
140 g vepřového masa
2 g soli
0,2 g černého pepře
8 g mouky
10 ml vína na marinování
10 ml vína na omáčku
15 ml oleje
5 g másla
50 g chleba
1/3 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce.
Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena.
Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku.
Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem.
Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví.
Vepřové medailónky s vínovou omáčkou
Vepřové medailónky s vínovou omáčkou