Kuchařské recepty pro každého

Vepřové medailonky na cibulce a zázvoru

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové panenky
250 g žampiónů
4 velké cibule
sůl
mletý zázvor
nahrubo mletý pepř
tuk
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné.
Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme, dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Žampióny nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru, necháme lehce zapěnit, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky.
Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky.
Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 minuty) a odkládáme je na připravenou cibulku.
Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí.
Vepřové medailonky na cibulce a zázvoru
Vepřové medailonky na cibulce a zázvoru