Kuchařské recepty pro každého

Vepřové maso s houbami a omeletou

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g libového vepřového masa
30 g sušených hub
2 vejce
1 stroužek česneku
1 lžička solamylu
mletý pepř
špetka zázvoru
špetka muškátového květu
3 lžičky sojové omáčky
3 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat.
Pak je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a nakrájíme na menší kousky.
Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2x3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny uležet.
Mezitím z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky.
Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou.
Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem.
Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme.
V pokrmu by neměla být řídká šťáva.
Podáváme s rýží.
Vepřové maso s houbami a omeletou
Vepřové maso s houbami a omeletou