Kuchařské recepty pro každého

Vepřové maso na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřové kýty bez kosti
sůl
pepř
80 g slaniny
sádlo
1,5 mrkve
1/2 celeru
50 g cibule
150 ml bílého vína
lžička hořčice
150 ml zakysané smetany
5 pepřů
15 g mouky
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kýtu naklepeme, protáhneme nakrájenou slaninou a jednou nakrájenou mrkví, osolíme a opepříme.
V pekáči rozpálíme sádlo a zbytek slaniny, přidáme nakrájený celer, mrkev a cibuli a vše opražíme do světležluta.
Pak přidáme celý pepř, hořčici, zalijeme vývarem, přidáme maso, přikryjeme a chvíli v troubě dusíme.
Pak maso obrátíme a upečeme je do měkka.
Pečené maso přendáme do hrnce a necháme stát v teple.
Šťávu zalijeme bílým vínem, zahustíme ji zakysanou smetanou s rozmíchanou moukou, povaříme, procedíme na maso, které pak asi 2 minuty v omáčce povaříme.
Podáváme nakrájené a polité omáčkou.
Vepřové maso na smetaně
Vepřové maso na smetaně