Kuchařské recepty pro každého

Vepřové ledvinky s mandlemi

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg očištěných vepřových ledvinek
2 lžičky máčené škrobové moučky
3 lžičky oleje
1 pórek
1 malá cibule
1 paprika
5 dkg žampiónů
1 stroužek česneku
10 dkg pražených loupaných mandlí
1 šálek vývaru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing
půl lžičky wei-su
sůl
1 špetka strouhaného zázvoru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Po délce rozpůlené, odblaněné a žilnatých a tučných částí zbavené vepřové ledvinky důkladně propereme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu.
Pórek nakrájíme na kostičky, stejně tak cibuli a paprikový lusk, a na plátky nakrájíme žampióny, česnek a pražené mandle.
Odleželé ledvinky prudce orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, houby a mandle, vše dobře promícháme a zalijeme vývarem.
Dochutíme sójovou omáčkou, vínem, wei-su, zázvorem, solí a mírně zahustíme máčeným škrobem.
Pak zmírníme oheň a ještě krátce podusíme.
Vepřové ledvinky s mandlemi
Vepřové ledvinky s mandlemi