Kuchařské recepty pro každého

Vepřové ledvinky na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřových ledvinek
50 g uzené slaniny
1 cibule
kmín
sůl
pepř
polohrubá mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vyprané ledvinky odblaníme, podélně rozpůlíme a pečlivě zbavíme bílých trubic a tuku.
Očištěné ledvinky nakrájíme na proužky.
Do kastrolu dáme roztavit na kostičky nakrájenou slaninu, až pustí tuk, přidáme špetku kmínu a najemno nakrájenou cibuli.
Cibuli necháme zesklovatět a přidáme na nudličky nakrájené ledvinky, lehce posolíme a necháme zatáhnout.
Poté podlijeme horkou vodou nebo masovým vývarem a pod pokličkou necháme dusit do měkka.
Nakonec zahustíme polohrubou moukou, ještě chvíli povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.
Vepřové ledvinky na slanině
Vepřové ledvinky na slanině