Kuchařské recepty pro každého

Vepřové kotlety po cikánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
2 cibule
1 zelená paprika
1 lžíce rajského protlaku
120 ml smetany
pepř
pálivá paprika
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a poprášíme solí, pepřem a pálivou paprikou.
Na větší pánvi si rozpálíme trochu oleje a kotlety usmažíme pět minut z každé strany.
Pak je zabalíme do alobalu a dáme do vyhřáté trouby.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky rozřízneme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
Cibuli osmažíme na oleji z kotlet zprudka krátce, pak stáhneme plamen, přidáme papriku a dusíme deset minut pod pokličkou.
Nakonec vmícháme rajský protlak a smetanu, případně trošku osolíme a okořeníme a chvíli povaříme.
Kotlety podáváme polité omáčkou.
Vepřové kotlety po cikánsku
Vepřové kotlety po cikánsku