Kuchařské recepty pro každého

Vepřové kotlety na víně a fenyklu

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
1 lžíce oleje
1 cibule
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce fenyklu
1 lžíce rajčatového pyré
4 větší žampiony
250 ml vepřového bujónu
180 ml červeného vína
2 lžíce citronové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety dáme do zapékací misky a pečeme nepřikryté 20 minut při 180°C.
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dohněda, pak přidáme cukr, fenykl a protlak, dobře promícháme, pak přidáme bujón, víno, citronovou šťávu a hříbky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přivedeme omáčku k varu.
Pečené kotlety vyndáme, vylijeme z nich přebytečný tuk, nalijeme na ně připravenou omáčku, zakryjte alobalem a pečeme v troubě dalších 40 až 45 minut. Než se vám pečeně udělá, máte čas si připravit vhodnou přílohu, doporučuji brambor a zeleninu.
Vepřové kotlety na víně a fenyklu
Vepřové kotlety na víně a fenyklu