Kuchařské recepty pro každého

Vepřové kotletky v rosolu

Potřebujeme tyto suroviny:
5 vepřových kotlet
1 vepřová nožička
sůl
150 g prasečí kůže
80 g kořenové zeleniny
50 g cibule
2 zrnka nového koření
5 zrnek pepře
1 bobkový list
120 ml octa
2 bílky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové kotlety na tučnější straně dvakrát nařízneme.
V osolené vodě povaříme 2 hodiny vepřovou nožičku s kůží, pak přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, cibuli, ocet, kotlety a vře vaříme na mírném plameni dokud kotlety nebudou měkké.
Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby neoschly.
Vodu ve které se vařily procedíme, podle chuti dokyselíme a osolíme, přimícháme do ní rozmíchané bílky a na mírném plameni ji za stálého míchání metličkou uvedeme do varu.
Pak dáme rosol na kamna a za 15 minut jej procedíme přes ubrousek.
Kotlety urovnáme na mísu, zalijeme rosolem a necháme ztuhnout.
Podáváme s citronem a posypané zelenou petrželkou.
Vepřové kotletky v rosolu
Vepřové kotletky v rosolu