Kuchařské recepty pro každého

Vepřové dušené na pivě

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vykostěného vepřového plecka
4 cibule
0,5 l piva (nejlépe lehký světlý ležák)
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce másla
sůl
pepř
mletá paprika
bobkový list
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky o průměru asi 5 cm, obalíme je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou a zprudka je osmahneme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme.
Na pánvi na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s tukem do hrnce, přidáme ještě bobkový list a tymián, zalijeme pivem a necháme přejít varem.
Pak přidáme kostky masa, promícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi hodinu.
Nakonec vyjmeme bobkový list a zahustíme jíškou ze zbytku mouky a másla.
Vepřové dušené na pivě podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.
Vepřové dušené na pivě
Vepřové dušené na pivě