Kuchařské recepty pro každého

Vepřová plec na žampionech a smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg plece vcelku
8 žampionů
1 cibule
olej
sůl
pepř
kmín
smetana
2 lžíce hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony nakrájené na plátky a pak osolenou a opepřenou a mírně okmínovanou plec vcelku a ze všech stran ji opečeme.
Pak podlijeme vodou a dusíme v tlakovém hrnci asi 35 minut.
Měkké maso vyjmeme a zbylou šťávu zahustíme smetanou se dvěma lžícemi hladké mouky a dochutíme (pokud chceme omáčky víc, nastavíme ji mlékem).
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíky.
Vepřová plec na žampionech a smetaně
Vepřová plec na žampionech a smetaně