Kuchařské recepty pro každého

Vepřová panenka s hráškem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové panenky
400 g hrášku
1 velká cibule
2 stroužky česneku
strouhaný zázvor
200 ml vývaru
1 lžíce kurkumy
2 lžíce hladké mouky
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, zaprášíme moukou a osmahneme na oleji asi 5 minut.
Na druhé pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor a kurkumu, podlijeme vývarem, přidáme hrášek a na malém plameni povaříme 10 minut doměkka.
Maso přidáme k hrášku, promícháme a ještě asi 3 minuty prohřejeme.
Vepřová panenka s hráškem
Vepřová panenka s hráškem