Kuchařské recepty pro každého

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší vepřová panenka
fazolové lusky
sůl
pepř
kousek másla
na holandskou omáčku: 4 žloutky + 6 lžic smetany + 100 g másla + sůl
bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřovou panenku posolíme, popepříme a upečeme vcelku (nebo nakrájíme na širší plátky a osmahneme na pánvičce).
Lusky lehce podusíme na másle, malinko osolíme a opepříme.
Holandskou omáčku připravíme tak, že žloutky a smetanu dáme do misky a ve vodní lázni šleháme asi 5 minut.
Pak opatrně vmícháme rozpuštěné máslo.
Vepřovou panenku s holandskou omáčkou podáváme s vařenými bramborami.
Vepřová panenka s holandskou omáčkou
Vepřová panenka s holandskou omáčkou