Kuchařské recepty pro každého

Vepřová panenka na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg vepřové panenky
40 ml olivového oleje
6 stroužků česneku
1 lžička soli
hrubě mletý pepř
2 lžíce sušeného rozmarýnu
150 ml meruňkové marmelády
3 lžíce citrónové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Olej promícháme se solí, pepřem, rozmarýnem a rozetřenými 5 stroužky česneku.
Maso touto směsí důkladně potřeme a opečeme na pánvi ze všech stran.
Pak maso dáme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 20 minut.
Marmeládu smícháme se zbylým rozetřeným stroužkem česneku a citrónovou šťávou.
Touto směsí potřeme upečené maso a necháme ještě 10 minut odpočinout.
Vepřovou panenku na česneku podáváme se śťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Vepřová panenka na česneku
Vepřová panenka na česneku