Kuchařské recepty pro každého

Vepřová musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřové plece
60 g ementálu
2 lžíce zakysané smetany
2 vejce
2 lžíce mléka
2 rajčata
3 zeleninové papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
40 g tuku
sůl
pepř
nadrobno nasekaná zelená petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme, vložíme zeleninové papriky, oloupaná rajčata nakrájená na plátky a rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, zalijeme tím maso a zapečeme v předehřáté troubě.
Nakonec pokapeme smetanou a ozdobíme petrželovou natí.
Podáváame s dušenou rýží nebo s hranolky.
Vepřová musaka
Vepřová musaka