Kuchařské recepty pro každého

Vepřová kýta na rozmarýnu

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg vepřové kýty
2 vrchovaté lžíce čerstvého rozmarýnu
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vcelku osolíme, potřeme lžící oleje a důkladně obalíme v rozmarýnu.
Pak maso s rozmarýnem zabalíme do potravinářské folie a necháme (nejlépe přes noc) odležet v lednici.
Pak maso rozbalíme, dáme do pekáče, přidáme asi 3 lžíce oleje a asi 1 cm lehce osolené vody a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut (v průběhu pečení maso dvakrát otočíme).
Pak teplotu zvedneme na 200-220°C a dopečeme ještě asi 15 minut(aby maso mělo křupavou kůrčičku).
Vepřovou kýtu na rozmarýnu podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
Vepřová kýta na rozmarýnu
Vepřová kýta na rozmarýnu