Kuchařské recepty pro každého

Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g krkovičky
200 g nastrouhaného sýra
250 ml červeného vína
40 ml koňaku
2 rajčata
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
tuk na smažení
lžíce nasekaného oregana
1 lžička nasekané šalvěje
lžíce nasekané bazalky
lžíce nastrouhané citrónové kůry
půl svazku zelené petrželové natě pol zväzku pažítky mleté čierne korenie soľ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme.
Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso.
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Olej smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhanou citrónovou kůrou a koňakem a nalejeme na maso.
Marinujeme nejméně 12 hodín, přičemž maso vícekrát obrátime.
Tuk rozpálíme v pekáči a opečeme v něm maso.
Potom vložíme do předehřáte trouby a pečeme asi 60 minut při 220°C, občas podléváme červeným vínem.
Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky, k tomu přidáme nadrobno nasekané natě, nastrouhaný sýr a promícháme.
Směsí potřeme upečené maso a ještě 10 minut pečeme.
Hotové maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou
Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou