Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční slané pečivo

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hrubé mouky
1 lžička soli
250 ml mléka
1 lžička cukru
40 g droždí
20 g másla
1 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku smícháme se solí.
Ve vlažném mléku rozmícháme cukr, rozdrobené droždí, necháme nakynout a přidáme do mouky spolu s rozpustěným máslem.
Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Na pomoučené desce těsto rozdělíme na několik částí, z každé vyválíme váleček a upleteme rozmanité tvary.
Naskládáme na vymazaný plech, potřeme vejcem rozšlehaným se solí a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Velikonoční slané pečivo
Velikonoční slané pečivo