Kuchařské recepty pro každého

Velikonoční rozinkový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
280 g hrubé mouky
280 g práškového cukru
280 g tuku na pečení
4 vejce
100 g rozinek
3 lžíce rumu
na citrónovou polevu: 300 g práškového cukru
šťáva z 1 citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozinky namočíme na 3 hodiny do rumu, potom je scedíme a promícháme s trochou mouky.
Cukr, vejce a změklý tuk vyšleháme do pěny, přidáme mouku, rum, rozinky a dobře promícháme.
Menší hlubší pekáč dobře vymažeme, vysypeme polohrubou moukou, dáme do něj těsto a vložíme do předehřáté trouby.
Po 5 minutách teplotu snížíme a pečeme asi 40-50 minut.
Citrónovou šťávu vymácháme s práškovým cukrem dohladka a polijeme tím upečený koláč.
Velikonoční rozinkový koláč
Velikonoční rozinkový koláč